Etmoidita: Simptome și tratament

Etmoidita este o inflamație a sinusului etmoid (sinusul etmoid). Adesea, inflamația sinusului etmoid este denumită termen generic "sinuzită", care trebuie înțeleasă ca inflamarea oricărei dintre cele patru perechi de sinusuri. Sinusurile paranazale (în afară de etmoid) includ și sinusurile maxilare - inflamația lor se numește termenul "antritis", sinusurile frontale - inflamația lor se numește "sinus frontal", sinusurile sferoidale - inflamația lor se numește sifenoidită.

Frontită - Simptome și tratament

Frontalita este o inflamație a sinusurilor frontale. Sinusurile frontale sunt una dintre cele patru perechi de sinusuri paranazale (încă sunt sinusuri maxilare, etmoide și sferoide). Sinusurile frontale se află în osul frontal, imediat deasupra ochilor (Figura 1). Sinusurile auxiliare (inclusiv sinusurile frontale) sunt cavități care sunt umplute cu aer și căptușite din interior cu o membrană mucoasă.

Sfenoidita: simptome și tratament

Sfenoidita este o inflamație a sinusurilor sferoidale, care sunt una dintre cele patru perechi de sinusuri paranazale. Sifenoidita izolată este extrem de rară (1-2% din toate cazurile de sinuzită acută și cronică). Cel mai adesea, sfenoidita apare ca urmare a inflamației sinusurilor etmoide adiacente, numită "etmoidită".

Chistul de retenție: o ciocnire pe buză sau sub limbă

Unii pacienți se întorc la medicul dentist cu o întrebare: o bucată a ieșit sub limba sau buza mea - ce este? Nu este altceva decât un chist de reținere a buzei inferioare sau a spațiului hipoglosal. Chistul pe buză: o fotografie a unui chist poate fi localizată mai aproape de suprafața membranei mucoase (de parcă se ridică deasupra acesteia) sau poate fi localizată mai adânc în țesuturi.

Se fierbe: tratament la domiciliu

Un furuncul este un abces puroi de piele care apare în interiorul foliculului de păr infectat și, de obicei, are loc formarea unei cantități mari de puroi și necroză parțială a țesuturilor care înconjoară foliculul. Mai des se produc fierbe la o vârstă fragedă de la 12 la 40 de ani. O fierbere pe față se formează mult mai des decât în ​​alte părți ale corpului (conform statisticilor, aproximativ 65% din toate cazurile se formează pe fața).