Patologia nervului trigeminal

Descrierea situației - pacientul O., în vârstă de 39 de ani, sa adresat unei clinici stomatologice în scopul protezării dentițiilor. În procesul de preparare a cavității orale pentru proteze, a fost necesară îndepărtarea pulpei de la doi dinți - 33 și 43. Tratamentul a fost efectuat sub anestezie într-o singură vizită. Radiografia de control a arătat umplerea completă a canalelor dentare fără a îndepărta materialul de umplutură deasupra vârfurilor rădăcinilor dinților.

Crăpați pe smaltul dintelui al 11-lea

Descrierea situației - pacientul K., în vârstă de 36 de ani, a apelat la Societatea pentru Protecția Drepturilor Consumatorului cu o plângere privind calitatea slabă a serviciului prestat de medicul clinicii stomatologice. Reprezentantul Societății pentru Protecția Drepturilor Consumatorilor a propus soluționarea problemei în cadrul procedurii de judecată. Consultantul a fost numit ofițer de cercetare pacient.

Practica instanței - Fragmentul coroanei

Descrierea situației - pacientul B. aplicat la o clinică dentară pentru tratamentul cariilor dentare complicate 41 dinți. Dintele a fost întărit, un post introdus în canalul radicular, a fost plasată o umplere permanentă a unui material fotopolimeric compozit. Garanția pentru serviciul prestat este dată unui an. La 4 luni după tratament, pacientul sa întors la clinică cu plângeri legate de o fractură a coroanei de 41 de dinți.

Proteză slabă

Descrierea situației - Pacientul N., de 38 de ani, sa întors la o clinică stomatologică pentru a pregăti cavitatea orală pentru proteze. Medicul dentist, în timpul examinării cavității bucale, a descoperit câteva cavități carioase pe dinți, le-a efectuat tratamentul și a invitat un chirurg stomatolog-ortopedic să consulte cavitatea orală și să aleagă o structură ortopedică.

Dezvăluirea secretului medical

Descrierea situației - Pacientul E., de 29 de ani, după tratament în cadrul clinicii stomatologice, a primit o garanție pentru serviciul furnizat de 1 an. O lună mai târziu, pacientul E. a fost reaplicat la această clinică cu o plângere că o umplutură a căzut într-unul dintre dinții tratați. Pacientul a fost indignat de tratamentul dentar de calitate slabă, a susținut că garnitura a căzut în timpul unui tur al Europei și aceasta a cauzat un prejudiciu moral, deoarece sigiliul a acoperit defectul din sectorul anterior al danturii din maxilarul superior, iar absența lui a împiedicat zâmbetul și vorbirea.

Furnizarea de servicii clinice de proastă calitate

Descrierea situației - Pacientul O., în vârstă de 46 de ani, sa întors la o clinică stomatologică pentru a pregăti cavitatea orală pentru proteze. Clinica a fost cunoscută pe scară largă, a anunțat furnizarea unui număr de servicii medicale, inclusiv instalarea de implanturi. După examinarea stomatologică și examinarea pacientului, au fost propuse structuri ortopedice pe bază de implanturi.

Depozitarea documentelor medicale

În conformitate cu legislația în vigoare, obligația de a păstra și de a stoca orice fișă medicală (inclusiv dentară) este impusă prin lege unei instituții medicale, indiferent de forma sa organizațională și juridică și subordonarea acesteia. Adică atât clinicile de stat, cât și cele non-statale sunt obligate să urmeze procedura de prelucrare și întreținere a acestei forme de documentație medicală, precum și condițiile de stocare ulterioară a acesteia.

Drepturile pacientului

În conformitate cu Legea privind protecția drepturilor consumatorilor, o clinică stomatologică este responsabilă pentru încălcarea drepturilor unui pacient, conform legii sau contractului. Pierderile suportate de pacient trebuie să fie rambursate în totalitate peste pedeapsa (pedeapsa) stabilită prin lege sau contract, iar plata pedepsei și a despăgubirii pentru daune nu eliberează clinica stomatologică de îndeplinirea obligațiilor față de pacient.

Instrumentul se desprinde în canalul dintelui

Descrierea situației - Pacientul P., de 36 de ani, a venit la clinică cu plângeri de durere în zona a 12 dinți. Examenul stomatologic și radiografia au diagnosticat pulpa de gangrena 12 dinți. În timpul tratamentului, pacientul sa comportat nervos, a cerut constant medicului dentist despre perspectivele tratamentului dintelui, a vorbit dezaprobator despre vârsta tânără a doctorului.

Dosarul medical

De la crearea structurii moderne de îngrijire dentară, evidența medicală a pacientului dentar este elementul său fundamental. A existat atunci când despre alte documente, fără de care este imposibil să ne imaginăm activitatea unei clinici moderne (contract, protocol de consimțământ voluntar informat, poliță de asigurare etc.)

Consimțământul pacientului informat

Luând în considerare drepturile cetățenilor și ținând seama de faptul că în trecut au fost tratați mulți cetățeni, nu numai fără a cere consimțământul lor, dar și împotriva voinței lor, legiuitorul rus a introdus un astfel de concept în domeniul relațiilor civile - consimțământul voluntar informat al pacientului cu privire la intervenția medicală .

Fișa de informații

Fișa cu informații despre vizitele inițiale este o anexă la fișa medicală a pacientului dentar, este completat atunci când pacientul vizitează prima dată clinica. Necesitatea introducerii sale în clinicile stomatologice a devenit evidentă datorită schimbărilor în legislația civilă, în primul rând în legătură cu introducerea primei părți a Codului civil al Federației Ruse, a Legii privind protecția sănătății cetățenilor din Federația Rusă și a Legii federale "Cu privire la protecția drepturilor consumatorilor".

Contract în stomatologie

De regulă, clinicile stomatologice încheie un contract cu pacienții, conform căruia clientul (pacientul) vine la contractor (clinică), se angajează să efectueze anumite activități (examen, tratament dentar, proteze etc.), acceptă rezultatul contractorului și plătește l. Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri, posibilitățile de acțiune în cadrul unui contract nu pot descrie pe deplin sistemul de relații dintre clinică și vizitatorul său.

Politica de asigurare

În general, acest document nu are forma și titlul exact aprobat de legiuitor. Ar putea fi numit un "cupon de garanție", "obligații de asigurare", un "certificat de garanție" etc. Pur și simplu, conceptul de "poliță de asigurare" ne-a păstrat a fi cel mai adecvat - "politica" este tradusă din limba franceză ca un document care confirmă garanțiile unui lucru, iar acest termen în Rusia a devenit mult timp un substantiv comun, iar "asigurarea" confirmă efectul său protector pentru pacient.

Secretul medical

Secretul medical, precum și teatrul "începe cu un cuier." Secretul este însăși faptul de a căuta ajutor medical. Faptul este că sănătatea umană (sau, mai degrabă, starea sa calitativă - valoare totală sau pierdere parțială) este un concept intim, care nu este destinat societății. Prin urmare, faptul că solicită ajutor medical este o acțiune a unui cetățean, arătând că sănătatea sa nu este în regulă.

Garanția tratamentului stomatologic

Documentele de bază care reglementează consecințele relației dintre clinica dentară și pacient sunt Legea federală "Privind protecția drepturilor consumatorilor" și Legea fundamentală a Federației Ruse privind protecția sănătății publice. Ambele documente vizează asigurarea drepturilor depline ale pacientului și, mai presus de toate, punem: în primul rând, conceptul de securitate, legat atât de procesul de desfășurare a activității (serviciul de randare), cât și de consecințele care rezultă după munca efectuată (serviciu prestate); - în al doilea rând, conceptul de calitate, interpretându-l ca fiind conformitatea unei propuneri de publicitate cu rezultatul.