Spray Miramistin: instrucțiuni de utilizare, preț

Miramistin este un antiseptic topic. Avantajul său cheie este un spectru larg de activitate împotriva majorității bacteriilor patogene, combinate cu activitatea împotriva virusului herpes. Medicamentul este vândut gata de utilizare, adică nu are nevoie de nimic pentru a reproduce. Poate fi folosit la adulți și copii fără restricții de vârstă, dar cu un "dar" ...

Faptul este că pentru tratamentul amigdalitei și faringitei, medicamentul poate fi utilizat numai de la 3 ani. Acest lucru se datorează faptului că pulverizarea de puf pe zona amigdalelor sau în gât - la un copil sub 3 ani, lichidul poate intra în tractul respirator. Astfel, este posibil să se pulverizeze un spray pe membrana mucoasă a cavității bucale de la vârsta de 0 ani, dar numai de la vârsta de 3 ani pe amigdale și gât.

Miramistin: fotografie

Miramistin: aplicare în stomatologie și ORL

Miramistin are nu numai un efect larg asupra majorității bacteriilor patogene. Spre deosebire de majoritatea altor antiseptice - are și activitate împotriva virusului herpesului. Acest lucru îl face medicamentul de prima alegere pentru tratamentul stomatitei, atât la copii, cât și la adulți. Instrucțiunile de utilizare ale Miramistin conțin următoarele indicații -

 • cu stomatită herpetică,
 • cu gingivită și parodontită,
 • pentru dezinfectarea protezelor amovibile,
 • prevenirea infectării și tratamentul rănilor cutanate inflamatoare,
 • în practica ORL - tratamentul amigdalei, faringitei, laringitei, sinuzitei, otitei.

Miramistin: prețul 2019

Prețul medicamentului este indicat pentru anul 2019. Miramistin poate fi cumpărat în orice farmacie fără prescripție medicală. Soluția Miramistin și soluția Miramistin sunt disponibile în Rusia. Sunt produse pe teritoriul regiunilor Moscova și Kaliningrad.

 • Miramistin spray - preț de la 350 de ruble
  volumul sticlei este de 150 ml, iar pulverizatorul este deja inclus în ambalaj. Nebulizatorul vă permite să utilizați sticla nu numai pentru clătirea gurii, dar, de asemenea, face posibilă aplicarea unei mici cantități de medicament în focarele inflamatorii. Aceasta din urmă este importantă pentru copiii mici.
 • Soluție Miramistin - preț de la 200 de ruble
  Această formă de eliberare este echipată cu un aplicator urologic și, prin urmare, este mai adecvată pentru utilizare în practica urologică. Deși, dacă decideți să tratați pielea cu această soluție sau să vă clătiți gura, atunci nu se va întâmpla nimic groaznic.
 • Miramistin unguent - preț de la 170 de ruble
  medicamentul (figura 2) este produs într-un tub de 15 g. Din păcate, în momentul în care medicamentul este produs și vândut numai în Ucraina și în unele țări din CSI.

Miramistin: compoziție

Compoziția medicamentului Miramistin este cea mai ușoară. În plus față de apă, preparatul conține numai 1 ingredient activ:

Substanța activă -
benzil-dimetil [3-myristoil-amino-propil] amoniu monohidrat. Concentrația substanței active este de 0,01%.
Substanțe auxiliare -
apă purificată.

publicitate

Miramistin: recenzii

Pe Miramistin - se găsesc comentarii atât pozitive, cât și negative. Dar, dacă vă uitați atent la acesta, majoritatea dintre ele sunt asociate exclusiv cu utilizarea incorectă a medicamentului. Să dăm câteva exemple ...

 • Exemplul №1 -
  dupa ce a vazut un copil pe mucoasa orala una sau mai multe eroziuni (din spate) - mama sa, suspectata de stomatita, rupe sticla cu Miramistin. După câteva zile nu există rezultate, iar durerea și inflamația cresc. Ce se întâmplă, pentru că peste tot este scris că Miramistin funcționează bine cu stomatita.

  Motivul este simplu și banal - stomatita poate fi diferită și fiind eficientă împotriva virusului herpes - Miramistin, desigur, va fi eficient împotriva stomatitei herpetice. Dar împotriva celei de-a doua forme cele mai frecvente de stomatită aftoasă, care este o manifestare a alergiilor și care necesită utilizarea medicamentelor desensibilizante, nu va fi complet eficace.

 • Exemplul 2 -
  O altă greșeală obișnuită este utilizarea necorespunzătoare a medicamentului pentru inflamarea gingiilor. Sângerarea și inflamația în gingii sunt cauzate de placa microbiană și tartru. Curățirea antiseptică fără a elimina factorul cauzal al inflamației va duce numai la o scădere temporară a gravității simptomelor.

  După o scurtă perioadă de timp, inflamația se va aprinde din nou, și mult mai mult decât înainte. Prin urmare, înainte de tratarea gingiilor, este imperativ să eliminați depozitele dentare de la toți dinții. Numai după aceea se vor aplica clătiri antiseptice și geluri antiinflamatoare.

Beneficiile Miramistin -

1) Activitate antimicrobiană bună (acționează asupra majorității bacteriilor patogene, gram-pozitive și gram-negative), precum și a ciupercilor din genul Candida.

2) Acționează pe virusul herpesului, astfel încât acest instrument - cea mai bună opțiune de clătire cu stomatită (dar numai forma herpes).

3) Are o duză de pulverizare care facilitează tratarea focarelor de stomatită și a altor focare cu inflamație pe mucoasa orală la copiii mici care nu își pot spăla gura. Spray duza este, de asemenea, mare pentru tratarea gâtului cu amigdalită și răni de piele.

4) Are un gust neutru, care este important pentru copii și, în plus, utilizarea acestuia nu duce la o întunecare temporară a dinților (care nu se poate spune despre clorhexidină).

Dezavantaje ale medicamentului -

1) Nu utilizați mai mult de 10 zile (altfel va exista disbacterioză orală).

2) La Miramistin, prețul este destul de ridicat, mai ales dacă comparați costul cu clorhexidina. Primul costă 350 de ruble pentru 150 ml, iar ultimul - aproximativ 20 de ruble pentru o sticlă de 100 ml și aproximativ 75 de ruble pentru o sticlă cu duza de pulverizare.

Miramistin: Analog

Când aflați cât costă Miramistin, chiar vrei să găsești ceva mai ieftin. Este păcat, dar medicamentul Miramistin nu are analog. Cu toate acestea, Miramistin este indispensabil numai pentru tratamentul stomatitei herpetice, iar în ceea ce privește tratamentul gâtului, gingiilor, rănilor de piele - există o alternativă bună la aceasta.

 • Dacă aveți nevoie de un antiseptic fără efect antiviral -
  O soluție de clorhexidină 0,05% este perfectă aici. La urma urmei, de fapt, soluția de clătire cu efect antiviral este necesară numai pentru bolile de origine virale, de exemplu, cu forma herpetică de stomatită.
 • Cu inflamația gingiilor și pentru tratamentul gâtului -
  ca în cazul precedent, activitatea antivirală nu este necesară aici, dar este necesară doar o acțiune antimicrobiană pronunțată. Prin urmare, medicamentul sunat va fi foarte eficient în această patologie. În plus, clorhexidina este de asemenea eliberată sub formă de pulverizare, care este cea mai convenabilă în tratarea amigdalitei etc.

Miramistin sau clorhexidină: care este diferența

Activitatea antimicrobiană a Miramistin împotriva majorității bacteriilor patogene este foarte mare, dar este puțin mai mică decât cea a clorhexidinei. Singurul avantaj semnificativ al Miramistin asupra clorhexidinei este că este eficient împotriva virusurilor herpetice și, prin urmare, poate fi utilizat pentru forma herpetică a stomatitei (dar dacă nu aveți stomatită deloc sau orice altă formă de stomatită, acest lucru nu este important).

Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de un antiseptic pentru cei mai tineri pacienți, atunci trebuie să aveți în vedere faptul că clorhexidina are un gust amar și, de obicei, nu-i plac copiii mici. În plus, aplicarea de clorhexidină poate întuneca temporar dinții și limba, datorită colorării plăcii bacteriene. Dar dacă nu există nicio plăcuță pe dinți, atunci nu vor apărea petele.

Este important: totuși, clorhexidina nu numai că beneficiază de o activitate antimicrobiană ușor mai ridicată. Cel mai important lucru este că după clătirea sau irigarea acestui antiseptic rămâne un film subțire de clorhexidină pe suprafața membranelor mucoase, care durează încă câteva ore. Miramistin nu are un astfel de efect.

Astfel, miramistinul sau clorhexidina, care este mai bine, depinde de forma bolii, de vârsta pacientului și de costul pe care sunteți dispus să îl plătiți. La urma urmei, clorhexidina este de asemenea mult mai ieftină - de la 20 de ruble pe soluție și de la 60 de ruble pe spray (volum de 100 ml).

Miramistin Spray: instrucțiuni de utilizare

Mai jos vom descrie cum să utilizați în mod optim Miramistin pentru irigarea gurii și gâtului sau pentru a efectua o apă de gură tradițională, atât la copii, cât și la adulți. Miramistin instrucțiuni de pulverizare pentru utilizare conține următoarele instrucțiuni ...

Mai întâi trebuie să activați duza de pulverizare -

1) scoateți capacul din flacon,
2) scoateți pulverizatorul de pe ambalaj,
3) atașați-o la sticlă,
4) activați duza de pulverizare prin apăsarea dublă.

Este important: un clic pe duza de pulverizare eliberează aproximativ 4 ml de soluție. Frecvența utilizării este de 3-4 ori pe zi (indiferent de vârstă). Schema este aproximativ după cum urmează: ei au mâncat, și-au periat dinții, au fost clătiți sau irigați. Dacă nu este un tratament al gâtului, ci o clătire a cavității bucale, atunci durata acestuia este optimă în 30-60 de secunde.

Mod de utilizare: pentru inflamația gingiilor - strict 10 zile, pentru tratamentul stomatitei herpetice - până la recuperarea clinică (dar nu mai mult de 10 zile), pentru amigdalită și alte boli inflamatorii ale organelor ORL - de la 4 la 10 zile.

Utilizare la adulți și copii peste 14 ani -

Clătirile / irigațiile se efectuează de 3-4 ori pe zi. La o procedură necesită 10-15 ml soluție, care corespunde cu 3-4 clicuri pe spray-ul duzei. Durata cursului terapiei - vezi mai sus, dar nu mai mult de 10 zile.

Instruirea Miramistin pentru copii -

 • Miramistin pentru copii până la un an (până la 3 ani) -
  importante: instrucțiunile de utilizare a Miramistin la copii indică inadmisibilitatea utilizării acestui antiseptic la copiii cu vârsta sub 3 ani, dar numai dacă este vorba despre tratamentul cavității bucale. Acest lucru se datorează faptului că copiii de la cea mai mică vârstă nu își pot clăti gura și nu pot scuipa o soluție, ceea ce înseamnă că există un risc de sufocare.

  Restricții privind utilizarea cavității orale - fără vârstă. Cu toate acestea, dacă se aplică în cavitatea bucală, această amenințare poate fi evitată dacă tratați stomatita sau gingiile inflamate cu un tampon de tifon umezit cu soluție Miramistin.

 • La copiii de 3-6 ani -
  Miramistin poate fi utilizat fără restricții. Când se tratează gura și gâtul, este mai bine să utilizați o duză de pulverizare. La această vârstă, 3-4 ml de soluție este suficientă pentru efectuarea unei singure irigații, care corespunde doar unei singure apăsări pe capul de pulverizare. Rețineți că, indiferent de vârstă, tratamentul se efectuează de 3-4 ori pe zi.
 • Copii de 7-14 ani -
  fără restricții. La această vârstă, pentru o procedură, este necesară o cantitate de 5-7 ml de soluție, care corespunde la două prese pe duza de pulverizare (numărul de proceduri este de 3-4 ori pe zi).

Miramistin: indicații de utilizare

Miramistin - instrucțiunile de utilizare conține următoarele indicații principale ... le vom analiza în detaliu pentru a înțelege cât de bine să utilizați medicamentul, precum și argumentele sale pro și contra.

 • Cu stomatită herpetică (Fig.8.9) -
  Medicamentul este utilizat ca parte a tratamentului stomatitei herpetice, dar trebuie să înțelegeți că numai Miramistina nu este suficientă pentru tratament. În plus față de clătirile antiseptice, aici sunt necesare agenți antivirali și preparate imunostimulatoare.

  Regimul de tratament pentru stomatită pentru tratamentul stomatitelor este tratamentul stomatitelor pe mucoasa orală prin clătire (aproximativ 1 minut) sau printr-o duză de pulverizare de 3-4 ori pe zi timp de 7 zile. De asemenea, puteți umezi un tampon de tifon cu soluția și tratați nidusele cu acestea (această metodă este utilizată cel mai bine la cei mai mici pacienți).

  Citiți cum să tratați corect stomatita aici -
  → "Tratamentul stomatitei virale la copii"
  → "Tratamentul stomatitei virale la adulți"

 • Cu boala gingiilor (Fig.10.11) -
  Miramistin poate fi utilizat în tratamentul gingivitei și parodontitei, dar numai ca parte a terapiei complexe și nu ca mijloc primar. Cauza inflamației gingiilor este întotdeauna o placă microbiană moale și depozite dentare tari (tartru). Fără îndepărtarea lor, adică fără a elimina cauza inflamației - orice tratament va fi în zadar.

  De aceea, înainte de a efectua un ciclu de clătire antiseptic - este necesar să se efectueze o curățare ultrasonică a dinților din plăci și tartru. După aceasta, este posibil să se efectueze o terapie antiinflamatorie, care poate include spălarea antiseptică cu miramistină, dar efectul va fi mult mai bine dacă aplicați imediat "gel Holisal" anti-inflamator pe gingie imediat după clătire.

  Dacă începeți să utilizați antiseptice și antibiotice fără a îndepărta depunerile dentare, simptomele inflamației vor scădea cu siguranță, dar inflamația va trece pur și simplu neobservată, iar apoi într-o zi "frumoasă" veți observa mobilitatea dinților, care va fi rezultatul unei inflamații prelungite și al atrofiei prelungite os din jurul dinților.

 • După îndepărtarea dinților, după deschiderea fluxului pe gingie -
  pot fi necesare clătiri antiseptice: dacă dinții sunt îndepărtați pe fundalul inflamației sau în gură, aveți dinți carieni și depuneri dentare, infecția cărora poate duce la supurarea cheagului de sânge.

  Dacă după îndepărtarea dintelui nu au existat dureri de trecere în zona găurii, umflarea gingiilor, un miros neplăcut, atunci cel mai probabil aveți o supurație a cheagurilor de sânge sau pur și simplu nu există cheag de sânge în gaură (nu se poate forma sau să cadă). Tratamentul inflamației găurii va include și clătirea, dar numai după ce a curățat gaura cu un medic și a stabilit un medicament special acolo.

  Cu toate acestea, așa cum am spus mai sus, nu are nici un rost să folosim dragul Miramistin, atât după îndepărtarea dinților, cât și în tratamentul gingiilor. Cu aceste patologii, soluția de clorhexidină pentru 20 de ruble va fi și mai eficientă, deoarece activitatea sa antimicrobiană este puțin mai mare. Dragă Miramistin, este logic să cumperi numai pentru stomatita herpetică virală, aici este cu adevărat indispensabilă.

Miramistin în timpul sarcinii -

Instrucțiunile Miramistin pentru sarcină și alăptare indică siguranța completă a medicamentului la acest grup de pacienți. De exemplu, Miramistin în timpul sarcinii în gât, puteți pshikat din spray-ul complet ușor, deoarece medicamentul are doar activitate de suprafață și nu este absorbit prin membrana mucoasă.

Singura condiție pentru utilizarea în cazul femeilor gravide și a celor care alăptează - medicamentul nu poate fi înghițit. Același lucru se aplică la apa de gură tradițională și tratamentul suprafeței plăgii pe piele. Sperăm că articolul nostru pe tema: Miramistin instrucțiuni de utilizare preț - s-au dovedit a fi utile pentru tine!

Autor: dentist Kamensky K.V., experienta de 19 ani.

Vizionați videoclipul: МИРАМИСТИН, инструкция, описание, применение, побочные эффекты. (Ianuarie 2020).

Loading...

Lasă Un Comentariu